Pesunkestävät kannattajat ja NHL

Kaikilla meillä on omat mielenkiinnon kohteemme ja jokaisella on oma tapansa tuoda ne muillekin ilmi. Osa fanittaa poikabändiä, jotkut muut pitävät jalkapallosta ja joukossamme on myös monia, jotka eivät voi elää ilman jääkiekon seuraamista. Pesunkestävän kannattajan tunnistaa laajasta tietopankista ja päästä varpaisiin verhotusta kannatusvarustuksesta.

Etenkin nuorilla harrastukset ovat tärkeä osa elämää koulumaailman ohessa ja erilaisten asioiden seuraaminen kuuluu osana harrastuksiin. Monen kannatus ei hälvene nuoruusvuosienkaan jälkeen, vaan kannatusharrastuksesta syntyykin elinikäinen elämäntapa. Jotkut saattavat kiinnostua uusista asioista myös vanhemmalla iällä tai esimerkiksi Suomen jääkiekkoliigan seuraaminen saattaa muuttua yhä vahvemmin NHL-joukkueen kannattamiseen. Iällä tai lajilla ei ole merkitystä, tärkeintä on, että kannattajilla on mukavaa ja harrastuksen parissa viihtyy.

Miten NHL-kannattajaksi päädytään?

Moni päätyy jääkiekon kannattajaksi aluksi oman jääkiekko harrastuksen perusteella, mutta on myös paljon ns. pelkkiä penkkiurheilijoita, jotka eivät ole pelanneet jääkiekkoa muualla kuin koulun liikuntatunneilla. Monella suomalaisella on oma suosikki jääkiekkojoukkueensa. Suomalaiset joukkueet eivät aina riitä, vaan lajia aletaan seurata laajemmin NHL-liigaa myöden. Kannattajat etsivätkin tietoja aktiivisesti internetistä.

Suosikkijoukkue saattaa valikoitua paikkakunnan, pelaajien tai menestyksen mukaan. Joidenkin kannatus siirtyy sukupolvelta toiselle. Yllättävän monelle alkusysäyksen antaa esimerkiksi pelipaidan design ja väritys. Tosifanithan osoittavat valintaansa sekä peleissä että vapaa-ajalla.

Miten tunnistat NHL-kannattajan?

NHL-ottelut käydään Pohjois-Amerikassa. Todellisen kannattajan Suomesta tunnistaakin mahdollisesti mustista silmänalusista pelien jälkeen. Ei siitä syystä, että oma joukkue olisi pelannut huonosti ja tappio olisi valvottanut koko yön, vaan tosifanit katsovat ottelut suorina ja aikaeron vuoksi Suomen aikaan keskellä yötä. Kannattajat ovat monesti myös NHL:n tietopankkeja ja keskustelut saman henkisten kanssa ajautuvatkin usein NHL-peleihin.

Joukkueiden kannattamisen osana voi kuuluakin muiden kannattajien kohtaaminen. Erilaisten aiheesta kertovien verkkosivujen ja kirjojen seuraamine kiinnostaa. Pelaajat tekevät joukkueen, joten myös heidän yksilösuorituksensa kiinnostavat kannattajia. NHL:n seuraamiseen liittyy paljon yksityiskohtia, eikä erilaisten fanituotteiden kerääminen ole niistä vähäpätöisin. Näin kenellekään ei jää ainakaan epäselväksi seuraako kannattaja NHL-sarjaa ja mikä joukkue on mieluisin.