Markkinoi itseäsi

Me kaikki tiedämme, että markkinointi on yritykselle elintärkeää. Nykypäivänä markkinointi on kuitenkin vähintään yhtä tärkeää myös yksittäiselle ihmiselle, olitpa sitten unelmatyösi etsijä, ammattiurheilija tai somepersoona. Kilpaurheilussa peli on kovaa, ja pelaaja on usein itse itsensä paras käyntikortti. On siis syytä oppia olemaan oman elämänsä superpelaaja! Kova työ, reilu urheiluhenki ja itsensä ylittäminen ovat paras tie menestykseen, mutta on tärkeää myös varmistaa, että jää haluamallaan tavalla oikeiden ihmisten mieleen.

Minkälaisen kuvan itsestäsi annat?

Oletko tiimin tsemppari, tekninen taituri vai huoltojoukkojen luottomies? Oli roolisi mikä tahansa, omat vahvuudet kannattaa tuoda rohkeasti esiin! Tapaamasi ihmiset muodostavat sinusta mielikuvan joka tapauksessa, halusit tai et, joten kannattaa varmistaa, että mielikuva on haluamasi kaltainen. Liike-elämästä tutut markkinointilahjat toimivat myös urheilussa ja yksityiselämässä. Esimerkiksi axonprofil.fi -sivustolta hankittu lahjatuote välittää haluamasi viestin ikimuistoisella tavalla. Hörppää tauolla vettä oman tiimisi logolla koristellusta vesipullosta tai kiedo kannattajasi lämpöiseen logohuiviin!

Miten onnistua markkinoinnissa?

Pohditpa sitten oman itsesi tai urheilujoukkueesi markkinoimista, kannattaa vinkkejä hakea yritysmaailmasta, jossa tehokkaaseen markkinointiin on panostettu jo vuosia. Yrittäjät.fi on laatinut markkinoinnin muistilistan, jonka vinkit toimivat myös urheilumaailmassa. Muistilistaa seuraamalla voit varmistaa, että mikään tärkeä markkinoinnin osa-alue ei ole jäänyt sinulta huomaamatta. Juridista tietoa markkinoinnin pelisäännöistä tarjoaa puolestaan Kuluttajaliitto. Luomalla positiivisia mielikuvia ja jäämällä mieleen haluamallaan tavalla jokainen meistä voi vaikuttaa omaan menestykseensä ja tulevaisuuteensa.