Jääkiekon jättiläiset

Suomalaisten suuruuksien lisäksi jääkiekosta löytyy useita muun maalaisia pelaajia, jotka ovat nousseet suosituiksi myös Suomessa. Suosituin ja ehdottomasti tunnetuin on tietenkin kanadalainen Wayne Gretzky. Wayne Gretzky on todellinen legenda, joka toimi jääkiekossa taitavana keskushyökkääjänä. Gretzkyä pidetään kaikkien aikojen parhaimpana jääkiekkopelaajana, joka löi ennätyksiä ja otti monen jääkiekkofanin sydämen myös Suomessa. Wayne Gretzky pelasi NHL uransa Edmonton Oilersin, Los Angeles Kingsin ja New York Rangersin riveissä, ja lopetti aktiivipelaamisen vuonna 1999. Gretzkyllä on ollut myös kunnia sytyttää vuoden 2010 Olympialaisten Olympiatuli Vancouverissa.

Tšekkiläinen Jaromír Jágr on varmasti monelle tuttu nimi, sillä häntä pidetään yhtenä Euroopan parhaimmista jääkiekkoilijoista. Jaromír Jágr pelasi useassa NHL joukkueessa, mutta parhaimmillaan hän oli pelatessaan Pittsburgh Penguinsissä. Hän pitää useita ennätyksiä tilillään, kuten muun muassa eniten pisteitä tehnyt eurooppalainen pelaaja: 1802, eniten maaleja tehnyt eurooppalainen pelaaja: 722 ja eniten Art Ross Trophy -voittoja saavuttanut pelaaja, joka ei ole kanadalainen.

Ruotsista löytyy nimet Peter Forsberg ja Mats Sundin, jotka molemmat pelasivat menestyksekkäästi NHL:n riveissä. Peter Forsberg pelasi uransa aikana NHL:ssä muun muassa Colorado Avalanchessa ja Philadelphia Flyersissä. Mats Sundin pelasi Toronto Maple Leafsissa ja toimi joukkueensa kapteenina suurimman osan NHL urastaan. Mats Sundin on yksi 1000 tehopistettä tahkonneista jääkiekkoilijoista. Ruotsista tulee myös vahva kaksikko, nimittäin Sedinin veljekset, jotka ovat identtiset kaksoset. Henrik ja Daniel pelaavat yhdessä Vancouverissa.